Kirsten Buhl Møller

SANGER / PROFESSOR, DKDM

Kirsten Buhl Møller underviser i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Operaakademiet.

Hun er uddannet ved DKDM med debut i 1974 og operadebut i 1975 og har siden haft en vidtstrakt karriere med koncerter i ind- og udland.

Vigtige roller tæller bl.a. Cenerenrola (Rossini) Cherubino (Figaros bryllup), Dorabella (Cosi fan tutte), La Perichole (Offenbach) og Pernille (Maskarade). Kirsten Buhl Møller har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har desuden medvirket i tv-operaer og talrige uropførelser.

Kirsten Buhl Møller har været ansat ved DKDM siden 1980, fra 1995 som professor. Hun har uddannet en lang række sangere, der siden er slået igennem på de internationale scener. Hun har desuden været gæstelærer ved Musikhögskolan i Stockholm, Conservatoire Nationale Supériore, Paris, Royal Northern College of Music, Manchester og Estonian Academy of Music and Theater, Tallin, ligesom hun via distance learning samarbejder med Sibelius Akademiet, Helsinki, Manhattan School of Music, New York og Cleveland Institute of Music, Cleveland.

Derudover er hun medlem af juryer ved sangkonkurrencer nationalt og internationalt.

Eva Hess Thaysen

SANGER / DET DANSKE SANGSELSKAB

Eva Hess Thaysen er adjunkt og uddannelsesleder ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Debuterede som operasanger i 1988 og sang frem til 2004 over 40 roller på scenen, primært på Den Jyske Opera.

Har været solist med alle danske symfoniorkestre samt Royal Liverpool Philharmonic, Den Polske Nationalradios Symfoniorkester og Malmö Symfoniorkester. Har indspillet adskillige CD’er med flere af disse orkestre. Har desuden været særdeles aktiv på den eksperimenterende musik- og teaterscene herhjemme og i udlandet.

Lied-genren har altid haft en fremtrædende plads i EHT’s hjerte og siden 2000 har hun, som formand for Det Danske Sangselskab, arbejdet for dens udvikling og udbredelse i Danmark. I 2005 vendte EHT tilbage til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium for at tage en uddannelse som Master i elite sangpædagogik, og hun har siden da fokuseret sit virke omkring undervisning af unge sangere, bl.a. på Bel Canto Institute i Firenze, hvor hun i år fejrer 10 års jubilæum som sanglærer.

Andreas Schmidt

SANGER / HOCHSCHULE FÜR MUSIK UND THEATER MÜNCHEN

Andreas Schmidt debuterede i 1984 på Deutsche Oper Berlin som Malatesta i Don Pasquale. Han har siden haft en fornem international karriere ved de største operahuse i verden: Metropolitan Operaen i New York, Covent Garden London, Bayreuth, Wiener Staatsoper, Barcelona, La Scala, Opera de Paris, etc.

Han har sideløbende givet koncerter med førende symfoniorkestre og dirigenter ligesom han har indspillet talrige CD’er med Lieder, bl.a. sammen med Helmut Deutsch. Andreas Schmidt underviste fra 2001-2010 ved Hochschule für Musik i Dresden og er nu professor ved Hochschule für Musik und Theater i München.

Toke Lund Christiansen

JURYFORMAND / SOLISTFORENINGEN AF 1921

Toke Lund Christiansen er uddannet ved DKDM med fortsatte studier i London og Paris hos William Bennett og Marcel Moyse. Er tidligere ansat som solofløjtenist i DR SymfoniOrkestret og kunstnerisk konsulent ved Storstrøms Kammerensemble. Har bl.a. indspillet samtlige værker for fløjte af Kuhlau, Roussel, Ibert og Saint Saëns samt Carl Nielsens fløjtekoncert med DR SymfoniOrkestret dirigeret af Michael Schønwandt.

Har komponeret adskillige værker for forskellige kammerbesætninger. Mest kendt er Tango Fantasia for fløjte og klaver (WH). Har desuden udgivet en række bøger om musik, bl.a. “Udsigt til Musik” (Gyldendal), “Holberg og musikken”, “Mozarts øre og andre fortællinger” samt “Spredt bifald, et år med DR Symfoniorkestret” (Forlaget Vandkunsten).

Helmut Deutsch

PIANIST / HOCHSCHULE FÜR MUSIK FRANKFURT AM MAIN

Helmut Deutsch har fungeret som akkompagnatør for mange af verdens bedste musikere og sangere. Helmut Deutsch begyndte sin karriere som akkompagnatør for den berømte sopran Irmgard Seefried. Han har siden ledsaget anerkendte sangere som bl.a. Olaf Bär, Peter Schreier, Brigitte Fassbaender, Bo Skovhus, Angelika Kirchschlager, Matthias Goerne, Thomas Quasthoff og Hermann Prey, med hvem han havde et 12 år langt samarbejde.

I øjeblikket samarbejder Helmut Deutsch med: Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Michael Volle, Mauro Peter.

Helmut Deutsch underviste fra 1967-1979 ved Musikhochschule Wien og er nu professor ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main og Universität Mozarteum Salzburg.

Jens Elvekjær

PIANIST/LEKTOR, DKDM

Jens Elvekjær er uddannet hos prof. John Damgaard ved Det Jyske Musikkonservatorium og har endvidere studeret hos Ferenc Rados i Budapest, Lazar Berman i Firenze samt ved Mozarteum i Salzburg og konservatoriet i Wien. Desuden har han studeret kammermusik hos Alban Berg kvartetten ved Musikhochchule Köln.

Som udøvende koncertgiver har han i mange år haft et omfattende kunstnerisk virke på højeste internationale niveau både som solist og som pianist i Trio con Brio Copenhagen, og han har gennem årene modtaget adskillige priser og hædersbevisninger. I 2005 blev han som den første dansker udnævnt til Steinway Artist.

Som underviser har Jens Elvekjær givet masterclasses i Europa og USA (bl.a. Yale University), og på DKDM har han som timelærer undervist hovedfagsstuderende siden 2008, heriblandt enkelte studerende i solistklassen. Fra 2012 er han ansat som lektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Tove Lønskov

PIANIST / DET DANSKE SANGSELSKAB

Tove Lønskov er en af Danmarks mest efterspurgte pianister. Siden begyndelsen af hendes mangesidige karriere er hun med succes gået ind i alle pianistiske områder.

Tove Lønskov er en passioneret underviser og afholder jævnligt masterclasses i Danmark og i udlandet, både i solo-klaver og i Lied-interpretation for sangere og akkompagnatører.